Home / Vijesti / Izvješće INVENTUM 2015
Izvješće INVENTUM 2015

Izvješće INVENTUM 2015

INVENTUM 2015. 22. – 24. SVIBANJ 2015.

 

Inventum 2015 slike ja 034U Iloku   otvoren  9. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2015“

Udruga inovatora „TESLA“  Ilok i ove godine uz suorganizatore Udrugu inovatora Hrvatske i Grad Ilok,  te pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  sponzore među kojima je  istaknuta Hrvatska banka za obnovu i razvitak, suradnike Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture uspjela je provesti ovaj nadasve značajan projekt koji ima izravnog upliva na  razvitak inovatorstva i gospodarstva u svim segmentima.

 

Gospodin Zvonimir  Dragun,   Gradonačelnik Grada Iloka domaćin sajma,  uputio  je riječi dobrodošlice sudionicima ovogodišnjeg  sajma i službeno otvorio „INVENTUM 2015“ u Iloku.

Na Inventumu  se predstavilo izlagača iz 11 županija,  gotovo  30 gradova i općina, sa preko 110 autora, škola i centara sa 80  inovacija i inventivnih radova, te 40 gospodarstvenika, OPG-a, raznih  Udruga i domaćih radinosti sa preko 100 proizvoda  iz raznih područja.

Tako da  su
se u  tri dana na INVENTUM-u   predstavili  oko 150 izlagača  sa  200 izložaka,  proizvoda i projekata iz raznih područja domaćih i inozemnih izlagača,  obrtnika i poduzetnika, inovatora i udruženja inovatora te škola i fakulteta.
Za vrijeme sajma pripremljen je zanimljiv program za sve uzraste,

SLIKADamir Remenar predsjednik Udruge inovatora „Tesla“ iz Iloka  neposredni  nositelj ukupne organizacije sajma „Inventum 2015“ obratio  se sa nekoliko prigodnih riječi, te zahvalio svim izlagačima a posebno onima koji ovu manifestaciju podržavaju niz godina kao i gostima iz Srbije. Također  zahvale Predsjednici Udruge  Cuccium Marini Budimir  čiji su članovi svojim izlaganjem uveličali manifestaciju kao i Vijekoslavu Prskalu
sa svojim raznim kolekcionarima.20150522_110548

Predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Gospodin Željko Medved, kao predsjednik ocjenjivačkog suda pozdravio je sve okupljene, te  dodao da se nada da će Savez i dalje davati potporu Inventumu.

 

Glavni  tajnik Udruge inovatora Hrvatske Gospodin Vojislav Raušević, koji je pozdravio goste i organizatore ovoga hvale vrijednoga projekta te najavio veći doprinos  za 10 jubilarni  Inventum,  održavanjem izložbe Arhimed uz Inventum koji se nažalost već nekoliko godina ne održava.

Prisutni su uživali i u nastupu Ženske pjevačke skupine Kuda Julije Benešić   „Iločke druge“.

 

 

 

 

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top