Home / Nekategorizirano / Izvješče Inventum 2017
Izvješče Inventum 2017

Izvješče Inventum 2017

Izvješće Inventuma

U Iloku 7. i 8. travanja održan je 11. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2017“

Ove godine jedanaesti put Udruga inovatora „TESLA“ iz Iloka organizator je ove značajne manifestacije, uz suorganizatore: Grad Iloka, Udrugu inovatora Hrvatske, Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, manifestaciju su prepoznali i prihvatili pokroviteljstvo: Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te sponzora i donatora od kojih su najznačajniji Limarija Sebastijan te tradicionalno Iločki podrumi i druge razne institucije.

Ovogodišnji 11. Inventum, otvorila je Pomoćnica Ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđica Kristina Bilić, također su se skupu obratili kao grad domaćin i suorganizator Gradonačelnik Grada Iloka g. Zvonimir Dragun i Predsjednik Udruge inovatora „Tesla“ Damir Remenar kao organizator.

Ove godine veliku podršku dao je grad Novigrad-Cittanova, kao dugogodišnji grad prijatelj Iloka te je ove godine Grad partner Inventumu, koji su promovirale Pročelnica Grada Novigrada gospođa Sandra Rugani Kukuljan i gospođa Divna Košeto, te interesantno predavanje Petra Čučeka, voditelja edukacijskog programa Znanstveno edukacijskog centra Višnjan / Astronomsko društvo Višnjan „Astrobiologija“.

Potporu je i ove godine dala županijska komora Vukovar te je prisustvovao i direktor Ivan Marjanović , koji je ujedno i jedan od predavača.

U dva dana na INVENTUM-u u sportskoj dvorani Tehnikum na 1000 kvadratnih metara predstavljeno je dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja domaćih i inozemnih izlagača, obrtnika i poduzetnika, inovatora i udružsenja inovatora te škola. Predstavilo se 105 izlagača iz desetak županija, iz gotovo 30-tak gradova i općina, 10-tak škola, centara. Za ova dva dana pripremljen je zanimljiv program razne prezentacije, degustacije, te predavanja: dipl.ing. Božica Dolić, Ilok, savjetodavna služba, direktor Ivan Marjanović , županijske komore Vukovar , Zoran Kozjak, prof. Virovitica. U subotu nakon zatvaranja sajma dodijeljene su medalje koje je izabrao osjenjivački sud, a dodjelili su ih Ivan Vlainić Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i doc.dr. sc.Damir Pečvarac Predsjednik ocjenjivačkog suda

Samo svečano otvorenje obogatile su: „Iločke mažoretkinje“. Cijeli događaj je popratila i Vinkovačka televizija, Radio Ilok te drugi medijski pokrovitelji.

Damir Remenar
1 2 3

 

 

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top