Home / Nekategorizirano / Izvješće iz Osijeka
Izvješće iz Osijeka

Izvješće iz Osijeka

Udruga inovatora „Tesla“ Ilok  od 04. – 06. ožujka  na prostoru Zajednice inovatora Hrvatske izlagala je na, 28. OSJEČKI  PROLJETNI  SAJAM  i  22. OBRTNIČKI  SAJAM. Organizator  Osječki  sajam d.o.o., je u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu  regije. Sudjelovalo je oko 200 izlagača, poljoprivrednika i poduzetnika iz četiri slavonske županije, čime je kapacitet sajma bio  potpuno popunjen.

Udruga Tesla je promovirala 16. Inventu, Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva I tehničkog stvaralaštva, te je izlagala  inovativne proizvode svojih članova slavinu protiv smrzavanja Iločke tvrtka IWT, kao i OPG  Brbarić .

Osječki proljetni sajam idealna je prilika gospodarstvenicima u istraživanju, prezentaciji i primjeni novih ideja, strojeva i suvremenih tehnologija u poslovanju, koje su od vitalnog značaja za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije u idućem razdoblju. O tome svjedoči i do kraja popunjen kapacitet Sajma, a vjerujemo i velik broj posjetitelja iz čitave regije koji će posjetiti ovu značajnu sajamsku priredbu.
Oduševljeni smo činjenicom da je pred nama 28. Osječki proljetni sajam, a sama brojka dovoljno govori o tome koliko je on važan. U njega je uložen golem trud, kako nas organizatora, tako i izlagača, a sve s jednim jednostavnim ciljem – poticanjem gospodarstva i povećanjem vidljivosti, kako nas kao platforme, tako u konačnici i naših izlagača, a sve kako bi oni i njihove obitelji ostvarili egzistenciju u našem prekrasnom gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, gdje će svoje proizvode prodavati 365 dana u godini. Stoga zahvaljujem Gradu Osijeku, gradonačelniku Ivanu Radiću, Osječko-baranjskoj županiji i pokroviteljima bez kojih sajam ne bi bio moguć – rekao je direktor Osječkog sajma, Alen Vukašinović.

Damir Remenar

 

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top