Home / Nekategorizirano / 16. Inventum 2022.
16. Inventum 2022.

16. Inventum 2022.

U Iloku od 8. – 9. travnja u svečanoj sali Princeps Principovac održao se

INVENTUM 16. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva,

koji već tradicionalno organizira Udruga inovatora „Tesla“ Ilok, uz  suorganizaciju Grada Iloka i Hrvatske zajednice inovatora te potporu Vukovarsko – srijemske županije, Udruženja obrtnika Grada Zagreba,  Iločkih podruma, Hotela Dunav, Agroklastera,  Komunalija d.o.o., i drugih, te medijskog  pokroviteljstvo Radio Iloka.

Samo svečano otvorenje uz uspješno vođenje Magdalene Žeravica i Nikoline Šimić svojim nastupom uveličale su Iločke mažuretkinje pod vodstvom Isabele Lačok koja i sama nastupa, te posebno  perspektivnog mladog  pjevača Damira Vunuka koji je otpjevao himnu te nekoliko svojih pjesama.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je Damir Remenar predjednik udruge Tesla Ilok i voditelj ove manifestacije, zahvalio se svim izlagačima kao i gostima na dolasku te zaželio uspjeh i ugodan boravak u Iloku.

Nazočnima se sa nekoliko riječi obratio i pozdravio sve prisutne  predsjednik  Hrvatske zajednice inovatora  prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacija te naglasio kako su inovacije  jedini put u bolju budućnost  te bolje povezivanje sa akademskom zajednicom za bolje i razvijenije gospodarstvo. Također prisustvovao je  i glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora  Matija Žugec.

U ime župana Vukovarsko-srijemske županije g.Damira Dekanića prisustvovala je Zrinka Čobanković ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, pozdravila je prisutne  i pohvalila udrugu na ustrajnosti organizacije Inventuma, također prisutan ispred  upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko -srijemske županije Matija Stojanović viši referent za turizam.

Na kraju, sajam je otvorila gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir, te se obratila sa nekoliko riječi,  Ove godine održava se 16. sajam INVENTUM, a zapravo moramo čestiti bračnom paru Remenar na ustrajnosti i trudu kroz sve ove godine. Imamo mogućnost pogledati nove inovacije i potaknuti mlade i djecu kako bi sa svojim idejama mogli doprinijeti razvoju gospodarstva  rekla je gradonačelnica Marina Budimir, na kraju je gradonačelnica sa gostima obišla sajam te su se uvjerili da ima dosta inovacija i kreativnih proizvoda.

Inventum kao stalna regionalna izložba, na krajnjem istoku Hrvatske afirmirao se kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, autora, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja, kao i tehničkog stvaralaštva svih uzrasta, Na ovogodišnjem  sajmu izloženo je preko 120 izložaka od inovacija do raznih kreativnih i drugih proizvoda  iz  11 županija,  preko 50 gradova  i  općina te iz  5  zemalja,

Tijekom dva dana sajma održale su se razne radionice za sve uzraste, prezentacije, “kviz znanja“.

 

PROGRAM i DOGAĐANJA

3D Modeliranje i printanje“   Županijski Centar tehnike Osjek

“Quilling tehnike”, gospođa  Melita Tomić

„Recikliranjem do uskrsnih aranžmana”Snježana Koturić, Srednje škole Ilok

„Ljekoviti vrt “ Stela Rotim, Srednje škole Ilok

„U bojama Uskrsa“   Silvija Novaković, Srednje škole Ilok

„Bežični prijenos energije“ Zvonimir Vađon, Hrvatska zajednica inovatora,  Zagreb

„Uređaj za mjerenje temperature i vlage“ Zvonimir Vađon, Hrvatska zajednica inovatora,  Zagreb

„Kviz znanja“ Andrija Remenar, Osijek

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top