Home / Nekategorizirano / Dan tehničke kulture Međimurske županije
Dan tehničke kulture Međimurske županije

Dan tehničke kulture Međimurske županije

Predsjednik Udruge inovatora Tesla Ilok Damir Remenar, učestvovao je na otvorenju festivala Tehničke kulture Međimurske županije u  subotu, 1. srpnja 2023. godine u Općini  Sveti Martin na Muri, na poziv, Predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije:  Željka Medveda, mag.v.r., Predsjednice  udruge  Jelene Tuksar,  mag. ing.”Duštva  pedagoga tehničke kulture Međimurske županije”,  te Načelnika  Općine  Sveti Martin na Muri: Martin Srša, v.r.   

Na otvorenju svečane manifestacije nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec,

potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Baksa i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša.

Program obilježavanja Dana tehničke kulture u Svetom Martinu na Muri bio je impresivan, posjetitelji su mogli uživati u predstavljanju radova učenika i njihovih mentora koji svoja znanja i ljubav prema radu i tehnici prenose na svoje učenike, te

izložbi starih vozila i traktora, letjelicama, zmajevima, plovilima, promatrati teleskopom, iskušati se u uspostavljanju radio veze te mnogim drugim aktivnostima, a najupečatljiviji je bio prelet zrakoplova Aerokluba Međimurje i Zmajarskog kluba Rode iz Preloga.

Zajednica tehničke kulture Međimurske aktivna je već više od 75 godina i danas okuplja više od 2.500 članova, učitelja tehničke kulture iz osnovnih i srednjih škola i klubova mladih tehničara kao i više od 10 udruga. Članovi Zajednice čitavo vrijeme kontinuirano sudjeluju na natjecanjima, izložbama inovacija kao i smotrama učeničkih radova.

Predsjednik Remenar se našao sa nekadašnjim suradnicima, razmjenili su razna iskustva te buduću suradnju za daljnje aktivnosti. Inače,  Zajednica tehničke kulture Međimurske županije te Duštva  pedagoga tehničke kulture Međimurske županije,

bili su i potpora niz godina na Inventumu Međunarodnom sajmu inovacija u Iloku koji traje već 17 godina, njihovi su članovi sudjelovali kao izlagači, održavali radionice te bili u ocjenjivačkom sudu kao članovi , sve uz potporu i incijativu Predsjednika  Željka Medveda, mag.v.r., koji je  nekoliko godina bio i Predsjednik ocjenjivačkog suda Inventum.

                                                                                    

Damir Remenar

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top