Home / Inventum / INVENTUM 2016. izvješće
INVENTUM 2016. izvješće

INVENTUM 2016. izvješće

Inventum 2016.

08. – 10. travanj Ilok

U Iloku 08. travanja  otvoren  jubilarni  10. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2016“
Slika 1
I ove godine organizator ove   značajne manifestacije Udruga inovatora „TESLA“ iz Iloka uz suorganizatore Hrvatsku zajednicu tehničke kulture, Udrugu inovatora Hrvatske,  Grad Ilok, Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, te sponzora i donatora među kojima ističemo Hrvatsku banku za obnovu i razvitak te Udruženje obrtnika Grada Zagreba. Tako je udruga  uspjela  doći i do jubileja te i ove godine organizirati i provesti ovaj  značajan projekt koji ima cilj i svrhu razvitak inovatorstva, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih kao i gospodarstva našega kraja.
Slika 2
Ovaj Inventum otvorio je Ministar gospodarstva g.Tomislav Panenić, također uz brojne goste koji su se obratili skupu: Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije  g. Miljenko Šimpraga, Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture g. Ivan Vlajnić, Glavni tajnik  Udruge inovatora Hrvatske g. Zoran Barišić te domaćine i organizatore Gradonačelnik Grada Iloka g. Zvonimir Dragun i Predsjednik Udruge inovatora  „Tesla“  Damir Remenar.
Slika 3
U tri dana na INVENTUM-u  su se predstavili 150 domaćih i inozemnih izlagača:  inovatora, obrtnika i poduzetnika, raznih udruženja inovatora te škola i fakultet, sa preko  dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja. Predstavili su se izlagači iz nekoliko zemalja, 12 županija, iz gotovo  30 gradova i općina, 15-tak škola, centara, fakulteta.
Slika 4
Za sva tri dana pripremljen je zanimljiv program razne  prezentacije, degustacije, te  predavanja:
dipl.ing Božica Dolić, Ilok, savjetodavna služba    „Mjere ruralnog razvoja“,
Ivan Marjanović direktor županijske komore Vukovar „Pokreni vlastiti posao“,
Milan  Kramer , Osijek „Tehnologija sakupljanja propolisa i proizvodi od propolisa”,
Zoran Kozjak, prof. Virovitica „Nove ideje za novi posao“.
Te radiona video i film  Mladen Damjanović  S. Brod.
Samo svečano otvorenje popratili su: „Iločke  mažoretkinje“,  ŽPS „Iločke druge“ i  „TS Momci Ilok“.
Slika 5

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top