Home / Nekategorizirano / Izješče ARCA 2021
Izješče ARCA 2021

Izješče ARCA 2021

Ovogodišnja 19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021, održala se od 14. do 16. listopada 2021. u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Na izložbi je predstavljeno više od 180 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imali su i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

Prvog je dana održana i tribina pod nazivom „Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj gospodarskog razvoja Republike Hrvatske“.

U sklopu sajma održane su brojne radionice za sve uzraste, tako su održane radionice „LegoWeDo“ te radionice „Arduino“ gdje su učenici sklapali igraču konzolu MAKERbuino mladog inovatora Alberta Gajšeka.

Ujedno je bilo organizirano i predavanje koje je pobudilo veliki interes među poduzetnicima i inovatorima “ Financijska perspektivan EU za razdoblje 2021. – 2027. – Prilike za poduzetnike inovatore “ koju je vodio senior consultant PwC-a Franjo Benjak.

Izložba je završila u subotu 16. listopada 2021. tradicionalnom dodjelom nagrada i medalja. 22 inovacije nagrađene su zlatnom medaljom, 32 inovacije srebrnom te 41 inovaciju brončanom medaljom.

Na ovogodišnjoj ARCA 2021. sudjelovala je u Udruga inovatora Tesla Ilok kao članica Udruge Inovatora Hrvatske.

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top