Home / Nekategorizirano / Izvješće Inventum 2018.
Izvješće  Inventum 2018.

Izvješće Inventum 2018.

Ilok, u Sportskoj  dvorani Tehnikum 28. listopada nakon dodjele medalja zatvoren je INVENTUM 12. međunarodni sajam  inovacija, gospodarstva  i tehničkog stvaralaštva mladih, koji se održao od 26.-28.listopada u organizaciji Udruge inovatora „Tesla“ Ilok, uz suorganizaciju  Grada Iloka te Udruge inovatora Hrvatske čiji je predsjednik Ivan Bračić otvorio manifestaciju.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Inventuma su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo ruralnog razvoja i Europskih fondova  i Ministarstvo turizma.                               

Također su prepoznali ovu manifestaciju podržali Inventum, te dali potporu, Vukovarsko-srijemska Županija, HEP, Udruženje obrtnika Grada Zagreba, Iločki Podrumi, Hotel Dunav, Galko, Europlast te drugi.

Na ovogodišnjem sajmu izlagalo je 135 izlagača sa preko 160 izložaka, a izlagača je bilo iz 40 gradova i mjesta, 12. županija te iz 4 zemlje: Hrvatska, Srbija, Crna Gora te Rumunjska.                                                                                                                                                   

U okviru sajma  održano je i predavanje: „Uloga i značaj intelektualnog vlasništva“ koje je održao gospodin Rene Kajp, dugogodišnji suradnik Udruge inovatora Hrvatske. Predavanje je dio ciklusa predavanja Programa Arhimed Academia koje Udruga inovatora Hrvatske provodi kroz cijelu godinu. Predavanju je prisustvovalo 50-tak sudionika koji su iskazali veliko zadovoljstvo održanim predavanjem, a to su i pokazali aktivnim učešćem kroz niz pitanja na kraju predavanja. Drugi dan sajma gospodin Rene Kajp je održao i 10-tak individualnih konzultacija na izložbenom prostoru za izlagače sajma. Također su održane radionice:   Srednja škola  Ilok  prof. Ivan Martinović,   „ Izrada tiskanih pločica“ i   prof.  Mirko Martinović,     „Mikro bit“.

Ove godine posebo je privukao pažnju  rad Tima GENUS, studenata iz Osijeka, Sortirka za grah kako posjetitelja tako i stručnog žirija koji su dali visoke ocjene. Ovaj rad sa visokim ocjenama dao nam je do znanja da iduće godine moramo uvesti  posebnu nagradu Grand Prix- najznačajnija nagrada izložbe.

Damir Remenar

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top