Home / Nekategorizirano / STEM Kamp Ilok Izvješće
STEM Kamp Ilok Izvješće

STEM Kamp Ilok Izvješće

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Udruge inovatora Tesla iz Iloka održan je prvi STEM KAMP u Gradu Iloku od 17. do 19. lipnja 2022. godine. Domaćin održavanja kampa bila je Srednja škola iz Iloka. Na kampu su sudjelovali učenici iz:  Osnovne škole Marije Jurić Zagorke (7učenika) s mentorom Ivanom Kučanom, Prve tehničke škole Tesla iz Zagreba (5 učenika) s mentoricom Ružicom Lončar, prof., Osnovne škole Bogumil Toni iz Samobora (3učenika) u pratnji s gospođom Ilonkom Galamboš, Srednje škole Ilok (9 učenika) i Osnovne škole Ilok (5 učenika).

U dva dana Kampa održano je 9 radionica s tri teme za sve učenike. Prva tema radionice je bila : Izrada robota „ROKI“, a predavač je bio Zvonimir Vađon, stalni suradnik Hrvatske zajednice inovatora i predavač na Visokoj školi za informatiku u Zagrebu. Osnove robotike i radionicu Lego „WeDo“ održao je predavač Dražen Beleta, također stalni suradnik Hrvatske zajednice inovatora i predsjednik Inovacijskog kluba Popovača, a osnove programskog jezike „Phyton“ držao je Ivan Martinović, profesor Srednje škole iz Iloka.

Kroz sve tri radionice učenici su pokazali izrazitu kreativnost i motiviranost u izradi zadanih zadataka.

Radionicama se zeli omogućiti mladima da uče, zabavljaju se i druže te kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme usvajajući nova znanja u skladu sa strukom i strukovnim Kurikulumima.Učenike takopotičemo na timski rad. Takvim radom učenici lakše konstruiraju i povezuju znanja, razvijaju specifične praktične vještine što je važno za razvoj tehničke inteligencije. Cilj nam je radionicama potaknuti učenike da svoju budućnost kroz školovanje usmjere prema tehničkim zanimanjima.

U okviru STEM KAMP-a učenici su se upoznali s bogatom prošlošću Grada Iloka uz stručno vodstvo kustosice Muzeja Grada Iloka. Uz stručno vodstvo posjetili su i Iločke podrume, a zadnji dan posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji završili su posjetom gradu Vukovaru. U Vukovaru su obišli Vukovarsku bolnicu – Mjesto sjećanja, Vodotoranj i prošetali baroknom jezgrom Grada Vukovara.

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top