Home / Nekategorizirano / UDRUGA INOVATORA „TESLA“ NA ARCA-2015 U ZAGREBU
UDRUGA INOVATORA „TESLA“  NA ARCA-2015 U ZAGREBU

UDRUGA INOVATORA „TESLA“ NA ARCA-2015 U ZAGREBU

IZVJEŠĆE

UDRUGA INOVATORA „TESLA“  NA ARCA-2015 U ZAGREBU

U  Boćarskom domu u Zagrebu, održavala se od   15. do 18.listopada 2015.g.   Međunarodna izložba inovacija ARCA. Izložba se održavala po13. put, a organizirala  je Udruga inovatora Hrvatske s ciljem predstavljanja inovacija – proizvoda, projekata i tehnologija iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike, medicine te iz drugih prirodnih i tehničkih područja. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2015. održavala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović,  pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva,  Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih organizacija inovatora IFIA, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i drugim partnerima.

Na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA ove  se godine predstavilo    preko osamdeset kolektivnih izlagača, preko 250 autora inovacija i 220 inovacija iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Rumunjske, Poljske, Turske i Irana.

Svečanost otvaranja 13. Međunarodne izložbe inovacija ARCA započeo je  pozdravnim govorom predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Marka Bubaša, nakon čega je uslijedilo obraćanje visokih uzvanika, među kojima i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa.   U sklopu ovogodišnje izložbe, 16. listopada     održao se i dan inovativnih ideja INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI s naglaskom  na inovativnom poduzetništvu mladih (od 16 do 30 godina) i poduzetnica (iznad 16 godina) iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Cilj inovativnog dana ideja je osnaživanje mladih poduzetnika i poduzetnica, te predstavljane start-up ideje iz Hrvatske i Slovenije pred poduzetnicima, anđelima poduzetništva.

Na prostoru udruge inovatora “Tesla “ izlagali su mladi,  dobitnici  zlatnih medalja na  Međunarodnom sajmu  INVENTUM u Iloku ove godine. To je dodatna nagrada za poticaj mladima koju godinama omogućuje u  suradnji  UI-Hrvatske i UI-Tesla iz Iloka. Pokazalo se da je i ovaj puta  bilo vrijedno truda i zalaganja  svih.

Tako su medalje osvojili,

 

Posebna nagrada

nastupom na izložbi iENA u Nürnbergu

KOSILICA NA DALJINSKO UPRAVLJANJE

Autor:Zlatko Dražić

Tehnička škola Požega

Mentor: Martin Kaprel, ing. strojarstva

Zlatnu medalju

PODESIVI SUNČANI SAT

” Podesivi sunčani sat”

Autori: Kristijan Salopek i David Perković

Mentor: Zoran Kozjak

Industrijsko obrtnička škola Virovitica

Srebrnu medalju

SKLOPIVI QUADROCOPTER

Autor: Tin Gjurčević- 6.razred

Mentor: Tomislav Vdovjak

CTK Osijek-ZTK

MJERNI UREĐAJ ZA TEMPERATURU I  VLAŽNOST ZRAKA

Autori: Juraj Štancl, Paula Štancl i Vinko Michael Dodig

Mentor: Mihaela Marceljak  Ilić, mag.educ.biol.

XV gimnazija Zagreb

Brončana medalja

UNIVERZALNI TRANSPORTER  Autor: Matko Pavičić, 2.AMentor: Martin Kaprel, ing. strojarstvaTehnička škola Požega

H MJENJAČ SA  USB  IZLAZOM

Autor: Marko Brnčić

Mentor: Martin Kaprel, ing. strojarstva

Tehnička škola Požega

 

Untitled1   Untitled

 

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top