Home / Nekategorizirano / 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA
13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA

13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Grada Preloga od 13. do 15. svibnja 2022. godineodržao se 13. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022 u Gradu Prelogu.

Ovogodišnja AGRO ARCA odvila se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dok su partneri sajma uz Agronomski fakultet bili HAMAG-BICRO, Obrtnička komora Međimurske županije, Međimurska županija, Šibensko-kninska županija te Općina Goričan.

 

Suorganizatori sajma bili su Hrvatska zajednica tehničke kulture i IFIA (Međunarodna federacija asocijacija inovatora).

.Sajam AGRO ARCA posebnu pozornost posvećuje inovacijama u poljoprivredi, iz razloga što one pridonose unaprjeđenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti.

U sklopu svečanog otvorenja sve su izlagače pozdravili prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora te prorektor za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika grada Preloga, Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a dok je sajam prigodnim govorom otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH te izaslanik ministrice poljoprivrede državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

 

Sajam je okupio 127 izlagača iz 11 zemalja, a predstavila su se i brojna lokalna obiteljska i poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja i okolice sa svojim proizvodima. U sklopu ovogodišnje AGRO ARCA-e održale su se brojne STEM radionice i tribine, među kojima je prvih dana sajma posebnu pozornost privukao Inovacijski forum na temu „Mladi u poljoprivredi“.

Na sajmu je sudjelovala  Udruga inovatora Tesla Ilok te se predstavila sa inovacijama i proizvodima  svojih članova.

   

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top