Home / Nekategorizirano / Ulje i brašno od koštica grožđa iz Iloka na ARCA 2023
Ulje i brašno od koštica grožđa iz Iloka na ARCA 2023

Ulje i brašno od koštica grožđa iz Iloka na ARCA 2023

Na ovogodišnjoj 21. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2023 svečano je otvorena u četvrtak 12. listopada 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. U organizaciji  Hrvatske zajednice inovatora uz suorganizatore Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Na izložbi se predstavilo više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-up tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češka, Belgija, Kine, Irana, Poljske i Srbije. U sklopu izložbe prvi dan održao se Inovacijski forumi na temu; “Društvene znanosti kao pokretač socijalnih inovacija” kojim je moderirala prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas, prodekanica za znanost, inovacije, transfer znanja i cjeloživotno obrazovanje Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na izložbi je sudjelovala i Udruga inovatora Tesla Ilok, kao dugogodišnja članica Hrvatske zajednice inovatora, ove godine je predstavila  inovacije i proizvode:

Ulje od koštica grožđa 

postupkom hladnog prešanja iz raznih sorti osušenih koštica grožđa, namjenjeno  kozmetici i prehrani.

Brašno od koštica grožđa

pogača od hladnog prešanja koštica grožđa, mljevenjem se dobije brašno koje se koristi u prehrambene svrhe.

Poljoprivredna zadruga TRS,

J.J. Strossmayera 15, Ilok

Napredni automatski edometarski sistem

za mjerenje stišljivosti tla

Autor: Zdravko Maričić

Kutija iznenađenja: ovo je neobična kutija koja sadrži više nivoa s različitim iznenađenjima. Kutija može služiti za slike i poruke, ali ujedno i za sitne poklone.

Autor: Mateja Maričić

Eko-term ploča

Sastoji se od prirodnog materijala ovčje vune i recikliranog papira.

Autor: Damir Remenar  

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top