Home / Nekategorizirano / Izvješće STEM radionice za djecu Srednje škole
Izvješće  STEM  radionice za djecu Srednje škole

Izvješće STEM radionice za djecu Srednje škole

 

 

U petak 23.prosinca 2022. u Domu Srednje škole Ilok održana je radionica u organizaciji Udruge inovatora “Tesla” Ilok , koju je vodio  profesor  Ivan Martinović iz S.Š. Ilok s početkom u 16.00 sati.

 

Učestvovali su učenici Srednje škole Ilok. Slažući  robotski komplet  na zabavan način da djeca razviju  svoje STEM vještine, mogli su saznati koliko elektronika ili mehanika mogu biti zabavni. Ovakve radionice pružaju djeci mogućnost da ih se kroz igru i druženje potakne na kreativnost i inovativnost.

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj robot za kodiranje početne razine STEM, dizajniran je da inspirira korisnike da nauče o strojarstvu i osnovama kodiranja. Novi koncept kodiranja bez računala ili aplikacije.

 

Potiče djecu na razmišljanje, a istovremeno razvijaju svoje vještine rješavanja problema kada se suoče s različitim zadacima i poteškoćama.
Uključite se u svijet kodiranja izazovom sa svojim prvim robotom za kodiranje.

 

 

 

 

 

Mehanički kotač za kodiranje postavljen je u srce robota kako bi upravljao njegovim kodiranim smjerovima i zadacima.
Kodiranje se jednostavno provodi tako da se tipke za kodiranje pričvrste na kotač i da robot obavlja svoje osnovne funkcije – idite naprijed, idite unatrag, skrenite desno/lijevo, okrećite se ili pauzirajte.

 

Zahvaljujući ovom jednostavnom pristupu, kodiranje i izvođenje zadataka (kao što su bacanje, podizanje, udaranje ili crtanje) postaju zanimljiviji i izazovniji kako se korisnikove vještine povećavaju.
 

 

 

 

Kako je komplet robota na sastavljanje i rastavlanje tako se od jednog kompleta može sastaviti više vrsta robotskih vozila, te se može koristiti više puta i da bude uvjek interesantaniI nov. Djeci je bilo jako zanimlivo te će se radionice održavati i dalje.

Kompleti su nabavljeni uz pomoć Grada Iloka
Profesoru ja asistent na radionicama bio Mario Marić student koji je dobijao nagrade već kao srednjoškolac.

 

                                                                                                                                  Damir Remenar

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top