Home / Nekategorizirano / Udruga inovatora Tesla ostvarenja u 2022 . god.
Udruga inovatora Tesla ostvarenja u 2022 . god.

Udruga inovatora Tesla ostvarenja u 2022 . god.

Udruga je svojim radom u 2022. godini  ostvarila sljedeće rezultate, u više različitih grana od gospodarstva , tehničke kulture, turizma te promociju Udruge, Grada Iloka kao i naše Vukovarsko -srijemske županije.

Gospodarstvo:

Za svaku uloženu kunu od Grada Iloka u Udrugu Tesla   stvorili smo  najmanje tri  kune i više nove društvene vrijednosti, kroz noćenje, hranu, piće te druge razne stvari i namirnice koje su posjetitelji konzumirali i kupovali.

 

Tehnička kultura

Kroz godinu Udruga je sa partnerima i suradnicima Hrvatskom zajednicom inovatora i Srednjom školom Ilok organizirala 22 radionice, razne tematike a najvećim dijelom STEM radione, na kojima je učestvovalo  200 + osoba najvećim dijelom mladi. Tako je sve većem broju mladih omogućeno da se kroz  radionice pruža djeci mogućnost da ih se kroz igru i druženje potakne na kreativnost i inovativnost, te se nadamo da će to rezultirati još većem broju mladih i djece zainteresiranima  za STEM u narednim godinama.

Turizam

Kroz program Udruge, INVENTUM-Međunarodni sajam gospodarstva, inovacija i tehničkog stvaralaštva te razne radionice  ostvareno je 100+ noćenja te dolazak preko 200 osoba u Grad Ilok, iz preko 50 gradova i općina kao sudionici sajma, radionica do voditelja i predavača.

Promocija

Svojim je radom Udruga Tesla promovirala sebe, Grad Ilok kao i županiju Vukovarsko-srijemsku: kroz dolazak preko 200-tinjak ljudi, kroz svoju Web stranicu na kojoj su vijesti u zadnjih 7 godina pogledane skoro dvjesto tisuća puta (200.000), razne medije koji najavljuju Inventum te dobitnici medalja i drugi ( preko desetak tisuća objava na internetu), kao i odlazak na nekoliko međunarodnih sajmova.

Ovo za  neke nisu posebne brojke ali treba imati na umu da smo mi mala udruga u malom gradu na krajnjem istoku Hrvatske, ali jedna od najaktivnijih udruga inovatora, posebno sa svojim Inventumom međunarodnim sajmom inovacija koji je Ilok stavio uz Grad Zagreb kao gradove koji imaju neprekidno preko 15 godina sajam inovacija kao i županiju Vukovarsko srijemsku.

 

Damir Remenar

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top