Home / Nekategorizirano / Zatvoren 13. INVENTUM

Zatvoren 13. INVENTUM

Zatvoren 13. INVENTUM Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih.

Održan u Iloku od 11. do 13. listopada, jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Hrvatske, u organizaciji Udruge inovatora “Tesla” Ilok uz suorganizaciju: Udruge inovatora Hrvatske, Srednje škole Ilok, a pod pokroviteljstvom: Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te uz potporu Grada Iloka, Hotela Dunav, Iločkih podruma i drugih sponzora i donator te medijskih pokrovitelja.

Svečano otvorenje uz Iločke mažuretkinje, otvorila je Marina Budimir Gradonačelnica Grada Iloka domaćina sajma. Sa nekoliko riječi obratili su se i pozdravili izlagače te poželjeli puno uspjeha u ime županije Zrinka Čobanković pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, Matija Žugec Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske te Damir Remenara predsjednik Udruge inovatora „Tesla“ Iloka nositelj ukupne organizacije sajma. Na ovogodišnjem Inventumu sudjelovalo je stotinjak sudionika izlagača te predavača, predstavilo se dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja domaćih i inozemnih izlagača, obrtnika i poduzetnika, inovatora, raznih udruženja te škola. izlagači iz 11 županija, te 30-tak gradova i općina, 10-tak škola i centara, iz Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina te Mađarska. U okviru sajma održana su predavanja, od kojih su neka iznimno posječena: „Uloga i značaj intelektualnog vlasništva“ koje je održao gospodin Rene Kajp, dugogodišnji suradnik Udruge inovatora Hrvatske, te predavanje „Usluge HGK” gđa. Barbara Didović, Županijske komore Vukovar. Također su održane radionice: „ Izrada Programiranje micro:bita“prof. Ivan Martinović, te “Izrada kozmetike” Snježana Koturić i Silvija Novaković, Srednja škola Ilok. Radionica, Dubravka Scharmitzer, “Rezanci na brdo” – Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovo. Posebno treba naglasiti radionice, toMAgo tehnika izrade minijaturnih cvjetnih kolaža, Marija Igaly iz Zagreba a čija se izložba radova i održala na prostoru sajma a kasnije se seli u Gradsku knjižnicu Ilok gdje se može pogledati narednih mjesec dana. Posebnost ovog Inventuma je bilo natjecanje “3D modeliranje i printanje”, koju je organizirao i vodio prof. Ivan Martinović. Svakako treba naglasiti da je i ove godine Anka Remenar na sebe preuzela izradu plakata I ostalog materijala te svu dokumentaciju vođenja kao i suvoditeljstvo na samom sajmu. Ove godine su bili prisutni i izlagači iz Mađarske te je bio prevoditelj g.Onodi Antal kako bi se ugodnije osjećali te lakše prezentirali ocjenjivačkom sudu a za što je zaslužan član udruge Ivan Vrljić. Predsjedniku ocjenjivačkog suda doc. dr. sc. Damir Pečvarac sa ostalim sucima nije bio lak zadatak ali je na vrijeme obavljen.

Sajam je zatvoren u Nedelju dodjelom medalja i proglašenjem pobjednika 3D modeliranja koje su uručili Marina Budimir Gradonačelnica i Damir Remenar.

Malo o teslaadmin

Zatvoreno za komentiranje

Scroll To Top